Home

БЪЛГАРСКА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ
Стефан Данаилов
РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ
 
Всички автори
Александър Лилов
Александър Симов
Андрей Пантев
Бойко Маринков
Боряна Костова
БСП, район ВЪЗРАЖДАНЕ
Велислава Дърева
Венелин Новаков
Вени Марковски
Веселка Венкова
Георги Близнашки
Георги Готев
Георги Кадиев
Георги Пирински
Димчо Михалевски
доц. Александър Макавеев
Живко Георгиев
ИБ на ГС на БСП
Ивайло Калфин
Иван Таков
Иво Атанасов
Илияна Йотова
Ина Михайлова
инж. Илия Калев
Ира Милева
Кирил Добрев
Клуб КУЛТУРА
Кривата Круша
Кристиан Вигенин
Лилия Томова
Михайл Михайлов
Национален съвет на БСП
Нидал Алгафари
Николай Малинов
От www.argumenti-bg.com
От www.bsp.bg
От www.capital.bg
От www.dnevnik.bg
От www.duma.bg
От www.focus-news.net
От www.obshtestvo.net
От www.pogled.info
От www.standartnews.com
От www.trud.bg
От вестник Нова Зора
Панчо Панчев
проф. Пламен Павлов
Прошко Прошков
Ралица Табакова
Росен Иванов
Румен Петков
Руслан Йорданов
Сергей Станишев
Таня Буруджиева
Тихомир Стойчев
Тодор Коруев
Уляна Гервазова
Чавдар Добрев
Юрий Борисов
Явор Куюмджиев
Янаки Стоилов
Димчо Михалевски
ДУМИ МНОГО, ДУМА Е ЕДНА

ГЕРБ подготвя тотално орязване на малките общини
Това е първото правителство, което дели кметовете на "наши и ваши", заяви депутатът от Коалиция за България
11.септември.2012, Димчо Михалевски

Правителството на ГЕРБ подготвя поредното орязване на общините в България, обяви депутатът от Коалиция за България Димчо Михалевски. Според него управляващите замислят по оперативната програма "Регионално развитие" да бъдат избрани едва 54 общини, в които да бъдат разпределени 2 млрд. евро по проекти. Всички останали общини ще бъдат избираеми единствено по Програмата за развитие на селските райони, чийто бюджет е 500 млн. евро, прогнозира Михалевски. Така според депутата ГЕРБ съвсем избираемо ще включи общини, в които да се наливат европейски пари и да "чакат служебна победа" на поредицата от предстоящи избори. По този начин едни региони в страната ще се развиват, а останалите ще потъват все повече, тъй като оперативната програма "Регионално развитие" е мощен финансов инструмент за изграждане на инфраструктура, посочи Михалевски.     Депутатът от БСП определи ГЕРБ като първото правителство, което дели кметовете на "наши и ваши". Той даде за пример факта, че кметове на ГЕРБ са получили допълнителна субсидия от 100 млн. лв., разпределени от министъра на финансите. В област Смолян например единствените общини, получили партийна благословия, са Смолян, Златоград и Чепеларе. Можем да сме сигурни, че подобно разделение се готви и с европарите, категоричен бе Михалевски. По думите му по този начин се създават предпоставки за тотално изселване на младите хора към големите градове, които се задъхват.


Михалевски подготвя официално питане до земеделския министър Мирослав Найденов за продължаващата порочна практика държавата да организира огромни търгове за дървесина, които облагодетелстват определени фирми. В момента се подготвял търг за 140 000 куб. м дървесина в Благоевград за сумата от 7 млн. лв. По този начин се ощетяват малките фирми, които не могат да извадят подобен ресурс, заяви депутатът. Михалевски ще пита Найденов и за повишените цени на дървата за огрев, както и за съмнителните сделки за продажба на земя от държавния фонд с компесаторни записи. Само в област Смолян ще бъдат продадени 1500 декара на цени от около 12 ст. на кв. м, което е скандално, коментира червеният депутат.

автори | контакти | карта на сайта | условия за ползване | повериталност
© Copyright 2011 - 2021, БСП район ВЪЗРАЖДАНЕ, www.renesans-bsp.bg, Всички права запазени | Web design: Parrot Design Studio
PES socialistgroup Сощиалистически интернационал БСП Германия Дума