Home

БЪЛГАРСКА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ
Стефан Данаилов
РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ
 
Всички автори
Александър Лилов
Александър Симов
Андрей Пантев
Бойко Маринков
Боряна Костова
БСП, район ВЪЗРАЖДАНЕ
Велислава Дърева
Венелин Новаков
Вени Марковски
Веселка Венкова
Георги Близнашки
Георги Готев
Георги Кадиев
Георги Пирински
Димчо Михалевски
доц. Александър Макавеев
Живко Георгиев
ИБ на ГС на БСП
Ивайло Калфин
Иван Таков
Иво Атанасов
Илияна Йотова
Ина Михайлова
инж. Илия Калев
Ира Милева
Кирил Добрев
Клуб КУЛТУРА
Кривата Круша
Кристиан Вигенин
Лилия Томова
Михайл Михайлов
Национален съвет на БСП
Нидал Алгафари
Николай Малинов
От www.argumenti-bg.com
От www.bsp.bg
От www.capital.bg
От www.dnevnik.bg
От www.duma.bg
От www.focus-news.net
От www.obshtestvo.net
От www.pogled.info
От www.standartnews.com
От www.trud.bg
От вестник Нова Зора
Панчо Панчев
проф. Пламен Павлов
Прошко Прошков
Ралица Табакова
Росен Иванов
Румен Петков
Руслан Йорданов
Сергей Станишев
Таня Буруджиева
Тихомир Стойчев
Тодор Коруев
Уляна Гервазова
Чавдар Добрев
Юрий Борисов
Явор Куюмджиев
Янаки Стоилов
Ира Милева
ДУМИ МНОГО, ДУМА Е ЕДНА

Плевнелиев разигра скандал, за да не отговори за "Тракия"
Ако бъде спряно финансирането за изграждането на Лот 2, то ще е заради неадекватното държание на министъра, коментираха от левицата
26.март.2011, Ира Милева

Удобни въпроси и скандали скриха регионалния министър от темата за материалите, с които се изгражда Лот 2 на магистрала "Тракия". Първоначално на министъра бе зададен удобен въпрос от гербаджията Иван Вълков.
След като Плевнелиев изрецитира "за всички вложени материали в насипите на "Тракия" има протоколи от изпитване от експертите на Централния институт за пътни технологии, както и от независима акредитирана лаборатория", той нападна Димчо Михалевски, че имало политици, които ходели с бурканчета с пепел и "хвърляли пепел в очите на хората". Плевнелиев се ожали, че Брюксел вече се бил самосезирал и ще "трябва да пишем кофи с мастило обяснения". Вместо да дадем право на хората да работят, ние се упражняваме в този парламент с глупости, коментира в кулоарите министърът на регионалното развитие.
Явно не разбират като се говори на експертен език, коментира в кулоарите и Димчо Михалевски. Той допълни, че БСП изрично е представила резултатите на лабораторията в България, защото "не може все да идват от Брюксел и да ни вършат работата". Лабораториите, чиито данни Плевнелиев цитира в отговора си, са били поставени под натиск, категоричен бе Михалевски. Ако бъде спряно финансирането на магистралата, то ще е единствено заради неадекватното поведение на министъра, заключи депутатът от левицата.
Покрай отговора на министъра отново се разигра скандал в пленарната зала. Димчо Михалевски поиска да направи лично обяснение, след като името му бе споменато от Плевнелиев. Водещият заседанието Павел Шопов обаче категорично бе решил да не даде думата на Михалевски и дори изрецитира нови правила за водене на заседание, а накрая посъветва депутата, ако не е доволен, да се обърне към Конституционния съд. Мая Манолова обаче обясни на атакиста, че си позволява да прави неща, които са извън правомощията му на зам.-председател на Народното събрание. Най-нормално е като те обидят, да отговориш. Само страхливият човек обижда и не ти дава възможност за отговор, заяви Манолова.

автори | контакти | карта на сайта | условия за ползване | повериталност
© Copyright 2011 - 2021, БСП район ВЪЗРАЖДАНЕ, www.renesans-bsp.bg, Всички права запазени | Web design: Parrot Design Studio
PES socialistgroup Сощиалистически интернационал БСП Германия Дума