Home

БЪЛГАРСКА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ
Стефан Данаилов
РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ
 
Всички автори
Александър Лилов
Александър Симов
Андрей Пантев
Бойко Маринков
Боряна Костова
БСП, район ВЪЗРАЖДАНЕ
Велислава Дърева
Венелин Новаков
Вени Марковски
Веселка Венкова
Георги Близнашки
Георги Готев
Георги Кадиев
Георги Пирински
Димчо Михалевски
доц. Александър Макавеев
Живко Георгиев
ИБ на ГС на БСП
Ивайло Калфин
Иван Таков
Иво Атанасов
Илияна Йотова
Ина Михайлова
инж. Илия Калев
Ира Милева
Кирил Добрев
Клуб КУЛТУРА
Кривата Круша
Кристиан Вигенин
Лилия Томова
Михайл Михайлов
Национален съвет на БСП
Нидал Алгафари
Николай Малинов
От www.argumenti-bg.com
От www.bsp.bg
От www.capital.bg
От www.dnevnik.bg
От www.duma.bg
От www.focus-news.net
От www.obshtestvo.net
От www.pogled.info
От www.standartnews.com
От www.trud.bg
От вестник Нова Зора
Панчо Панчев
проф. Пламен Павлов
Прошко Прошков
Ралица Табакова
Росен Иванов
Румен Петков
Руслан Йорданов
Сергей Станишев
Таня Буруджиева
Тихомир Стойчев
Тодор Коруев
Уляна Гервазова
Чавдар Добрев
Юрий Борисов
Явор Куюмджиев
Янаки Стоилов
Кривата Круша
РАЗМИСЛИ

БОЙКО, ЛУКОВАТА ГЛАВА И ЧЛЕН 242
Или кой как разбира справедливостта в държавата
16.януари.2013, Кривата Круша

Батман Бойко, който долита като същински Робин Хут на държавата при угнетения народ, винаги когато професионалното му обоняние подскаже от къде и в каква посока духа вятърът, се възмути срещу златните пръстени на една работничка от ВМЗ – Сопот. Пратила му лук, а златото оставила за черни дни. Знае Бойко къде да гледа жените. Не случайно е бил бдителен ОХ-ранител!
Така де! Като нямаш пари – продаваш семейните бижута и ядеш! Месец, два, колкото ти стигнат стотината лева, които ще ти дадат от заложната къща. Ако не ти стигнат до изборите, следва да продадеш нивата, тъй или иначе нямаш пари за разсад, а и сили за копане. Естествено спазаряваш мотиката, вилата и търмъка за старо желязо. Предвид че нямаш нива е лукс да ги държиш. После се разделяш с телевизора, пералнята – за какво са ти като нямаш ток от половин година? Лукс! За абсолютната необоснованост да държиш хладилник и печка е ясно още като те погледна в хлътналите очи. Но не се отчайвай, има още много начини да изкараш до изборите.
Ти кръв имаш ли? Мълчиш, а? А деца имаш ли? Те кръв имат ли? ДВА бъбрека – лукс! Я да не се стискаш! Хленчиш, а с два бъбрека... Всеки на Бойко чака! Че Бойко да не е Господ, крал, златна рибка? Един най-обикновен министър председател, от който ти искаш съдействие, за да ти се заработеното към държавна фирма, позовавайки се на чл.242 от Кодекса на труда, който гласял, че „положеният труд по трудово правоотношение е възмезден”. Прекаляваш!
Разпореди ли се батман Бойко относно храненето на полицейското куче? А на археолозите даде ли акъл как да си вършат работата през зимата? На младите алтернатива посочи ли – душиш във Фейсбук или копаш компира. Както ти харесва. Това журналистки, съдии, президент. Всеки получи издърпване на ухото за оросяване на мозъка и наставления. Знае Бойко как да ни лекува. Най-вече пенсионерите.
От Европейския съюз до обсерваторията на БАН, ако не беше Бойко, да са измрели. Оставете го малко човека да почине, де! И той сърце носи, а китарата мълчи ли, мълчи край нестопленото му от фолк дива легло. Най-много да поспи час на рамото на холадския премиер Рюте и пак – асфалт, ножици, ленти, камери, погачи.
И ти сега нахално протегнала ръка със златни пръстени – притенции. Йок, платете ми за работата. И такава припирня вече – то една петилетка не е минала откакто сте без заплати и вече гладни! При тази тенденция в света към затлъстяване имаш редкия шанс да поизрежеш от фигурата си. Да провериш всеотдайността на пенсионираните си родители! Възпитанието на децата си!
И какви са въобще тези златни пръстени на работническите ти ръце? Не ти отива някак, премиерът халка няма, ти детелинка, цирконче – поне седем, осем грама злато. Какъв е този лукс, питам? То ще дойдат изборите! Тогава гледай да не отдадеш заслуженото на премиера! Пък да се върне на старата си работа... Да те пита как ще си платиш дълговете, че ти е запомнил пръстените!

автори | контакти | карта на сайта | условия за ползване | повериталност
© Copyright 2011 - 2021, БСП район ВЪЗРАЖДАНЕ, www.renesans-bsp.bg, Всички права запазени | Web design: Parrot Design Studio
PES socialistgroup Сощиалистически интернационал БСП Германия Дума