Home

БЪЛГАРСКА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ
Стефан Данаилов
РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ
 
Всички автори
Александър Лилов
Александър Симов
Андрей Пантев
Бойко Маринков
Боряна Костова
БСП, район ВЪЗРАЖДАНЕ
Велислава Дърева
Венелин Новаков
Вени Марковски
Веселка Венкова
Георги Близнашки
Георги Готев
Георги Кадиев
Георги Пирински
Димчо Михалевски
доц. Александър Макавеев
Живко Георгиев
ИБ на ГС на БСП
Ивайло Калфин
Иван Таков
Иво Атанасов
Илияна Йотова
Ина Михайлова
инж. Илия Калев
Ира Милева
Кирил Добрев
Клуб КУЛТУРА
Кривата Круша
Кристиан Вигенин
Лилия Томова
Михайл Михайлов
Национален съвет на БСП
Нидал Алгафари
Николай Малинов
От www.argumenti-bg.com
От www.bsp.bg
От www.capital.bg
От www.dnevnik.bg
От www.duma.bg
От www.focus-news.net
От www.obshtestvo.net
От www.pogled.info
От www.standartnews.com
От www.trud.bg
От вестник Нова Зора
Панчо Панчев
проф. Пламен Павлов
Прошко Прошков
Ралица Табакова
Росен Иванов
Румен Петков
Руслан Йорданов
Сергей Станишев
Таня Буруджиева
Тихомир Стойчев
Тодор Коруев
Уляна Гервазова
Чавдар Добрев
Юрий Борисов
Явор Куюмджиев
Янаки Стоилов
Михайл Михайлов
ГОДИШНИНА

4 ФЕВРУАРИ – УРОК И ОБВИНЕНИЕ КЪМ ВКОПЧЕНИ В МЕРАЦИТЕ СИ “ЛИДЕРИ”
БСП дължи на Николай Добрев всичко - отказът му от мандат съхрани възможността партията да поиска отново доверието
04.февруари.2013, Михайл Михайлов

В най-новата ни история няма много примери за достойно, а и смело поведение на политически лидери, които са имали волята да прекрачат през щенията си и егото си, които са имали силата да не се съобразят с тесните групови или партийни интереси, за да отговорят на общия интерес и на обществените очаквания.

Още по-малко са примерите, когато отказът от властта е бил въпреки формалните права и съдържателните аргументи на представителните мнозинства. В този смисъл Четвърти февруари е дата, която по силата на историческите обстоятелства ще стои като репер и модел за това, какво трябва да се прави за България и как политиците трябва да упражняват властта.

Ще стои като урок, а и обвинение към вкопчените в мераците си „лидери” и ще отграничава достойното от жалкото, смелото от страхливото, правилното от неправилното, моралното от разваленото и непочтеното.

Връщането на мандата на левицата за нов кабинет на 4 февруари 1997 година бе действие на силата на духа и морала, а Николай Добрев и Георги Първанов ще останат в българската история с този поучителен урок по политическо мъжество и държавническа мъдрост.

Това обаче не е всичко.

Ако днес левицата в лицето на БСП записва в собствената си история два успешни и последователни президентски мандата, безспорно успешен премиер на страната, в чийто мандат България извървя последната права към пълноправното членство в ЕС и чийто подпис стои под Договора от Лисабон, ако днес БСП е редовен и признат член на Социалистическия интернационал и ПЕС, а председателят й Сергей Станишев е председател и на Партията на европейските социалисти, то в основата на тези исторически вече факти стои отказът от властта.

Стои онзи отказан мандат от Николай Добрев, номиниран като премиер от ПГ на Демократичната левица и от Георги Първанов, като лидер на БСП, който съхрани възможността партията отново да поиска доверие от гражданите на страната и да претендира с чисто лице за национално лидерство в управлението.

В този смисъл БСП дължи на Николай Добрев всичко, а на Георги Първанов признание за мъдростта и смелостта лидерски да го подкрепи и с това да отворят пътя към нови избори и да дадат шанс на младата българска демокрация да свърши своето. Чрез механизмите на Конституцията и народния вот.

Назаем от www.argumenti-bg.com

автори | контакти | карта на сайта | условия за ползване | повериталност
© Copyright 2011 - 2021, БСП район ВЪЗРАЖДАНЕ, www.renesans-bsp.bg, Всички права запазени | Web design: Parrot Design Studio
PES socialistgroup Сощиалистически интернационал БСП Германия Дума