Home

БЪЛГАРСКА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ
Стефан Данаилов
РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ
 
Всички автори
Александър Лилов
Александър Симов
Андрей Пантев
Бойко Маринков
Боряна Костова
БСП, район ВЪЗРАЖДАНЕ
Велислава Дърева
Венелин Новаков
Вени Марковски
Веселка Венкова
Георги Близнашки
Георги Готев
Георги Кадиев
Георги Пирински
Димчо Михалевски
доц. Александър Макавеев
Живко Георгиев
ИБ на ГС на БСП
Ивайло Калфин
Иван Таков
Иво Атанасов
Илияна Йотова
Ина Михайлова
инж. Илия Калев
Ира Милева
Кирил Добрев
Клуб КУЛТУРА
Кривата Круша
Кристиан Вигенин
Лилия Томова
Михайл Михайлов
Национален съвет на БСП
Нидал Алгафари
Николай Малинов
От www.argumenti-bg.com
От www.bsp.bg
От www.capital.bg
От www.dnevnik.bg
От www.duma.bg
От www.focus-news.net
От www.obshtestvo.net
От www.pogled.info
От www.standartnews.com
От www.trud.bg
От вестник Нова Зора
Панчо Панчев
проф. Пламен Павлов
Прошко Прошков
Ралица Табакова
Росен Иванов
Румен Петков
Руслан Йорданов
Сергей Станишев
Таня Буруджиева
Тихомир Стойчев
Тодор Коруев
Уляна Гервазова
Чавдар Добрев
Юрий Борисов
Явор Куюмджиев
Янаки Стоилов
От www.dnevnik.bg
АКТУАЛНИ НОВИНИ

БСП-София излъчи 4 кандидатури за областен управител
Председателят на район "Възраждане" - София др. Бойко Маринков - кандидат за областен управител на София-град
11.юни.2013, От www.dnevnik.bg

Градският съвет на БСП в столицата излъчи 4 кандидатури за областен управител на София-град.

Това са предложенията, дошли от районните организации на социалистите - бившият общински съветник в столицата Бойко Маринков, бившият общински съветник и настоящ депутат от 24-ти софийски район Росен Малинов, председателят на най-голямата районна организация в София "Красно село" Петър Апостолов и бившият общински съветник и кандидат за депутат Таня Найденова.

Номинациите ще бъдат изпратени в партийната централа и са с препоръчителен характер, коментираха пред "Дневник" столични социалисти. Преди седмица БСП-София реши, че заради високия си изборен резултат в столицата от 1994 г. насам е редно левицата да излъчи и областния управител на София-град. Управителят на София-област се очаква да е депутатът от ДПС и бивш кмет на Своге Емил Иванов.

Очаква се утре тясното партийно ръководство на БСП да обсъди конкретни имена за областни управители и зам.-министри. Тежките разговори с ДПС продължават и днес.

Бойко Маринков е научен сътрудник в Института по балканистика към БАН. Бил е общински съветник в София два мандата - от 1995г. до 2003г. и от 2007г. до 2011г. Той е председател на БСП в район "Възраждане", в която обикновено членува лидерът на партията, от там познава добре Сергей Станишев, Георги Първанов, Георги Пирински.

Росен Малинов беше избран за депутат от 24-ти избирателен район, а преди това беше общински съветник. Проверка на комисията по досиетата установи, че е бил съдържател на явочна квартира "Люляк" от 1988 г.

Таня Найденова е адвокат от 32 години, завършила е Московският университет със специалност "Международно право". Тя е бивш общински съветник от БСП в София, а през 2008 г. името й беше замесено в скандала с обществените поръчки за автобусните линии в столицата, довел до отстраняването на тогавашния зам.-кмет по транспорта Велизар Стоилов. Член е на БСП от 1984 г. В момента е член на Изпълнителното бюро на столичната структура на БСП и на Националното бюро на жените социалистки. Найденов е председател на Софийската организация на жените социалистки.

Междувременно областният съвет на БСП в Разград номинира адвокат Стоян Димитров за областен управител, съобщи днес БТА, като се позова на областния местния председател на партията Венелин Узунов, бивш депутат и бивш съветник на предишния президент Георги Първанов. За поста обаче се сочи името на бившия областен управител по времето на тройната коалиция Наско Анастасов, който е бил съквартирант на лидера на БСП Сергей Станишев.

автори | контакти | карта на сайта | условия за ползване | повериталност
© Copyright 2011 - 2021, БСП район ВЪЗРАЖДАНЕ, www.renesans-bsp.bg, Всички права запазени | Web design: Parrot Design Studio
PES socialistgroup Сощиалистически интернационал БСП Германия Дума