Home

БЪЛГАРСКА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ
Стефан Данаилов
РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ
 
Всички автори
Александър Лилов
Александър Симов
Андрей Пантев
Бойко Маринков
Боряна Костова
БСП, район ВЪЗРАЖДАНЕ
Велислава Дърева
Венелин Новаков
Вени Марковски
Веселка Венкова
Георги Близнашки
Георги Готев
Георги Кадиев
Георги Пирински
Димчо Михалевски
доц. Александър Макавеев
Живко Георгиев
ИБ на ГС на БСП
Ивайло Калфин
Иван Таков
Иво Атанасов
Илияна Йотова
Ина Михайлова
инж. Илия Калев
Ира Милева
Кирил Добрев
Клуб КУЛТУРА
Кривата Круша
Кристиан Вигенин
Лилия Томова
Михайл Михайлов
Национален съвет на БСП
Нидал Алгафари
Николай Малинов
От www.argumenti-bg.com
От www.bsp.bg
От www.capital.bg
От www.dnevnik.bg
От www.duma.bg
От www.focus-news.net
От www.obshtestvo.net
От www.pogled.info
От www.standartnews.com
От www.trud.bg
От вестник Нова Зора
Панчо Панчев
проф. Пламен Павлов
Прошко Прошков
Ралица Табакова
Росен Иванов
Румен Петков
Руслан Йорданов
Сергей Станишев
Таня Буруджиева
Тихомир Стойчев
Тодор Коруев
Уляна Гервазова
Чавдар Добрев
Юрий Борисов
Явор Куюмджиев
Янаки Стоилов
Ралица Табакова
СТАТИЯ

Борисов сложил край на социализма, който работи - само той ще яде
19.март.2011, Ралица Табакова

Само при социализма държавата се грижеше за всички. Сега трябва българинът да работи добре и качествено, за да се мери с европейците. Това отсече премиерът Борисов от парламентарната трибуна по повод питане на Георги Пирински за позицията на България по Пакта за еврото, който ще се обсъжда в Брюксел. Социалистът попита как Борисов, като представител на България в Съвета на Европа, ще защити интересите на страната си срещу консервативната и едностранна политика на големите държави от съюза. Премиерът изчете като скороговорка становище, стъкмено от финансови експерти в МС, от което стана ясно, че предлаганият от Франция и Германия документ е еднакво добър за цяла Европа. Затова сме щели да го подкрепим, защото още преди години сме поели твърд курс към еврозоната и сме прикрепени към еврото. Призовавам ви да уволните чиновниците, които са написали това, отговори Пирински и цитира мнения на водещи европейски експерти, според които Пактът за еврото руши социалния модел на ЕС и вкарва малките държави в зависимост от големите икономики.
Борисов почти  не разбра какво го питат, обиди се на упреците за своите съветници и  отсече: България трябва да продължи с консервативната финансова политика. "Европа наистина е изправена пред една сериозна конкуренция от Китай и други държави. Не случайно всички искат да отидат в западните градове като Виена, но докога ще запазим тази позиция, ако не продължим с косервативната политика? И в това отношение Франция и Германия са категорични, че нашият народ трябва да работи добре и качествено, за да се мери с тях", изпадна в дълбок анализ Борисов. 
По думите му позицията на БСП срещу инициативата на Германия и Франция не отговаряла на приоритетите на кабинета за водене на "консервативна фискална политика". "Другият вариант е да теглим кредит и да раздадем парите като Унгария. Това ще са сладки няколко годинки, а после трябва да връщаш тези 25 млрд. евро", отново демонстрира експертни познания премиерът.

автори | контакти | карта на сайта | условия за ползване | повериталност
© Copyright 2011 - 2021, БСП район ВЪЗРАЖДАНЕ, www.renesans-bsp.bg, Всички права запазени | Web design: Parrot Design Studio
PES socialistgroup Сощиалистически интернационал БСП Германия Дума