Home

БЪЛГАРСКА
СОЦИАЛИСТИЧЕСКА
ПАРТИЯ
Стефан Данаилов
РАЙОН ВЪЗРАЖДАНЕ
 
Велислава Дърева
ДУМИ МНОГО, ДУМА Е ЕДНА

Тестът "Кадафи" II
От Локърби до Бенгази
16.март.2011, Велислава Дърева

7. Диагноза "жестокост"
Той е амбициозен, горд, честолюбив, перфиден, коварен, прикрит, ирационален, маниакален, мистичен, хипнотичен, патологичен, шизофреничен, ловък, агресивен, жесток, отмъстителен, изменчив, непредсказуем, непредвидим, пресметлив, противоречив, арогатен, надменен, самовлюбен, нарцистичен, манипулативен, настъпателен, властолюбив, страхлив. Митоман, обсебен от мита за собственото си величие, божествена недосегаемост и безсмъртност.
Неговата репутация на психар може да е диагноза, но може да е част от образа, от ролята. И в двата варианта има дивната възможност да държи врагове, приятели и лакеи в напрежение и несигурност, в стрес и смут. Той се подиграва с тях, те се страхуват от него; той режисира спектакъла, те играят по неговите правила. Какво забавление за един диктатор!
Най-кратката диагноза е жестокост. Хладнокръвна жестокост. Към живи и към мъртви.
На 7 октомври 1970 г. по негова заповед са изровени гробовете на италианските войници и изхвърлени от либийската земя. Оттогава датира официалният празник "ден на отмъщението". Преди две години обеща на "приятеля Силвио" да преименува празника в "ден на дружбата", но забрави.
До началото на 80-те години Зеленият площад е място за публични екзекуции. Там стърчат бесилки. За противниците на Кадафи - негови довчерашни съратници. Обесените висят дотогава, докато гарвани изкълват очите им, докато въжетата прогният и труповете паднат на земята.
През 1996 г. за една нощ са разстреляни и захвърлени в общи ями 1200 политически затворници от затвора Абу Салим край Бенгази. Ръководителят на "операцията" е Абдала Сануси - шеф на разузнаването. Оня ден Кадафи го уволни.
На 21 декември 1988 г. над шотландския град Локърби е взривен пътническият самолет на американската компания PanAm, полет 103. Загиват пътниците, екипажът и 11 шотландци при сгромолясването на боинга на земята. Общият брой на жертвите е 270. Организаторът на терористичния акт е Муса Куса - шеф на Секретните служби, днес - външен министър на Либия (знае ли Николай Младенов с кого разговаря?). Извършители - Абдел Басет Ал Меграхи (роднина на Муса Куса) и Ал-Амин Халиф Фахим. Днес Мустафа Абдел Джалил, бивш министър на правосъдието и лидер на опозицията, призна това престъпление на режима.
На 19 септември 1989 г. над територията на Нигер е взривен френският пътнически самолет на компания UTA. Загиват пътниците и екипажът - 171 души. Организаторът на терористичния акт е същият Абдала Сануси - зет на Кадафи, задочно осъден от френския съд на пожизнена каторга.
За по-малко от година либийските тайни служби организират и извършват два чудовищни терористични акта и убиват 441 невинни граждани. В следващите години числото 441 ще омагьосва мисълта на Кадафи, но едва ли ще я терзае.
Тогава никой не предполага как 10 години по-късно горящите сенки на двата взривени самолета ще паднат върху българската държава и ще смажат живота на шестима български медици и на 426 либийски деца. Броят на болните от СПИН либийски деца ще расте по необясним за медицината, но обясним за политиката, начин.
Тогава никой не допуска как Кадафи ще търгува на международния политически и финансов пазар собствените си престъпления - в своя полза и за чужда сметка. За сметка на българските медици и на българската държава, на либийските деца и на либийския народ. Всички - изкупителни жертви и заложници на Кадафи.
Този кошмар продължи от 9 февруари 1999 г. до 24 юли 2007 г.

8. Признания
30 юли 2007 г., Сейф ал Ислам: "Ние, либийците, измислихме тази история. Те (не казва кои - б.а.) принудиха българите да признаят нещо и така завъртяха сложно съдебно дело, което можеха да протакат цели 8 години". 
23 февруари 2011 г., Мустафа Абделжалил: "Режимът на Кадафи е виновен за заразяването на децата в Бенгази с вируса на СПИН". 
5 март 2011 г., "Уикилийкс": "Епидемията от СПИН в Бенгази е тръгнала от корумпиран либийски чиновник, който купил на по-ниска цена заразени с ХИВ вируса банки кръв и прибрал остатъка от парите в джоба си, а впоследствие са обвинени шестима чуждестранни медици. Това става ясно от грама от американското посолство в Мадрид до Държавния департамент на САЩ, изпратена през януари 2007 г. Според грамата "става дума за очевиден и безспорен случай на корупция".
Някой да не е знаел?

9. Планът на Кадафи
Той е прост, коварен и перфиден. Кадафи измисли едно престъпление, с което да оправдае и прикрие други две.
А) Първото престъпление се нарича държавен тероризъм.
Изминали са 10 години от атентата "Локърби". Британските и американските следователи са разпитали 12 000 свидетели в 54 страни. Заключението - виновни са Меграхи и Фахим от либийските тайни служби. 10 години Кадафи отказва да ги предаде на международния съд. Либия е низвергната от международната общност и обитава дъното на черния списък на терористичните държави. Санкциите на ООН и САЩ блокират всичко - авоари, търговия, оръжейни програми. Преработката на петрол е паднала от 3 на 2 милиона барела дневно.
Б) Второто престъпление е срещу либийския народ, представлява най-строго охраняваната тайна в Либия и се нарича СПИН.
Според архивите на българското МВнР СПИН върлува в Либия още от 1987 г. Либийските власти нехаят и разчитат единствено на... българските медици. Но не разрешават България да изпрати втори специализиран медицински екип, за да не се видят мащабите на катастрофата.
През лятото на 1998 г. идват първите предупреждения за СПИН епидемия в детската болница в Бенгази. През декември мисия на СЗО посещава болницата в Бенгази и установява, че: ръководният екип на болницата е укривал информация за серопозитивни сред персонала и сред родителите на заразените деца; че медицинският персонал е некомпетентен по отношение на СПИН; че има множествени източници на инфекция поради липса на инфекциозен контрол и неефективна стерилизация.
Тези факти ще бъдат потвърдени от професорите Монтание, Колици и Перен.
В бр. 78/1998 г. на сп. "Ля" журналистът Ибрахим Хамидиан публикува статията "СПИН между децата ни - немарливост или престъпление". Статията отразява 4-тата конференция на либийската медицина. Д-р Ал Гамари, министър на здравеопазването, заявява, че "този въпрос не е нововъзникнал", че всичко "е започнало преди повече от година", че това е "позорно петно върху челото на министерството". Д-р Ибрахим Джубейл, началник на управление "Доболнична здравна помощ" в МЗ признава, че СПИН епидемията е започнала през 1997 г.
Същото е заключението на Монтание и Колици. Към този момент българските медици не само че не работят в детската болница в Бенгази (Здравко и Кристияна никога не са работили там). Повечето изобщо не са в Либия. Списанието е спряно, какво е станало с журналиста - не знам.
През октомври 2005 г. Сейф ал Ислам ще признае, че болните от СПИН в Либия са 100 000. Ако българите по един злодейски, чудовищен и сатанински начин са заразили 426 деца в Бенгази, то кой е този злодей, кое е това чудовищно изчадие, заразило със СПИН останалите 99 574 либийски граждани? И ако според официалната статистика болните от СПИН в Либия са 100 000 при 6 млн. население, как ли изглежда неофициалната? 200 000? 300 000?
В) Третото престъпление е инсценираният процес срещу българските медици.

10. Стратегията на Кадафи
Тя е апотеоз на изнудваческия гений.
А) Външнополитически цели:
Сваляне на санкциите на ООН и САЩ. Оневиняване и реабилитация на режима за атентата "Локърби". Отпадане на обвинението срещу Либия в държавен тероризъм. Триумфално завръщане на Либия в международната общност - икономически и политически. Международно приемане на Либия като демократична държава, която бди, спазва и следва принципите на международното право и правата на човека. Превръщането на Либия във фактор на международната политика и главно действащо лице в Африка и Близкия изток.
Постигането на тези цели включват задължително реванш, отмъщение и компенсация (финансово и политически) за преживяното "унижение" на Либия по делото "Локърби" и освобождаване на Меграхи. 
Б) Вътрешнополитически цели:
Оневиняване на режима за СПИН катастрофата в Либия. Принуждаване на международната общност да излекува болното здравеопазване на Либия. Усмиряване на опозиционния град Бенгази и на всеки опозиционен повей. Бетониране на личната власт на Кадафи, която и без друго отдавна е надхвърлила представите за божественост.

11. Престъплението като наказание
За постигането на тези цели са необходими:
А) Изпреварващи, изненадващи, мълниеносни действия.
Б) Чудовищно обвинение, което да потресе Либия и света. В случая - шумен процес за умишлено заразяване на либийски деца със СПИН.
В) Невинни, които да бъдат обявени за виновни. Те трябва да са чужденци (задължително) и християни (задължително), защото всеки немюсюлманин в държава като Либия във всеки един момент може да се окаже виновен по ислямските закони. Да са от европейска страна, плътно прилепена към САЩ (задължително), с неясни перспективи за членство в НАТО и ЕС. И най-задължително - да бъдат граждани на държава, за която никой няма да си мръдне пръста; чиято традиционна роля и трагична съдба е да бъде изкупителна жертва в геополитическите игри на "големите" и "великите", незначителна пречка между зъбищата на техните "величествени" интереси; която да бъде унизена, стрита и смляна от тези зъбища без никакви и ничии угризения (да припомням ли атентата срещу Йоан-Павел II ?!); държава без значение, без авторитет, без позиции, без достойнство, без истински съюзници, но пък с изобилие от нерешителни, страхливи и малодушни политици.
Г) Заложници, които да послужат на Кадафи за размяна с Меграхи и като инструмент за изнудване и за получаване на откуп. Параметрите на откупа са описаните стратегически цели на Кадафи.
Д) Световна конспирация, заговор на злодеи срещу Джамахирията.
Е) Изфабрикувани "доказателства"; фалшиви "свидетели"; режисирано обществено мнение; контролирани медии; послушен и зависим съд; инквизиции, издевателства и гаври; фалшиви "самопризнания"; смъртни присъди; протакане и разиграване.
Ж) Дистанцирана международна общност, която обича да говори красиво за ценности и човешки права, но ги забравя мигом, щом замирише на петрол.
З) Петрол.
Най-подходящите жертви са намерени - 5 български медицински сестри, 1 български лекар и 1 палестински лекар.
10 години Кадафи обмисля как да превърне своите престъпления и престъпленията на корумпираните си подопечни в наказание за някой друг, в инструмент за изнудване и в средство за търговия с международната общност. Така се ражда планът за двата скачени съда - "Локърби" и "Бенгази". Двата процеса си съвпадат ден по ден, стъпка по стъпка и долар по долар.
Малка илюстрация:
Българските медици са отвлечени на 9 февруари 1999 г. - 1 месец преди Абдала Сануси да бъде осъден задочно от френския съд на доживотна каторга за атентата над Нигер и 2 месеца преди Либия да предаде Меграхи и Фахим на съда в Кемп Зейст.
Делото "Локърби" започва на 5 февруари 2000-а, делото "Бенгази" - след 2 дни. За атентата "Локърби" Либия трябва да плати по 10 млн. долара за всеки загинал, т.е. - 2,7 млрд. долара; за атентата над Нигер - по 10 млн. долара, т.е. - 1,7 млрд. долара. Плюс 35 млн. долара за загиналите в атентата в берлинската дискотека през 1986 г. Общо 4,4 млрд. долара. Първоначално Либия поиска от България откуп по 10 млн. долара за болно дете, т.е. 4,4 млрд. долара, накрая се задоволи със 100 пъти по-малко - 460 млн. долара.

(следва)

Назаем от www.argumenti-bg.com

автори | контакти | карта на сайта | условия за ползване | повериталност
© Copyright 2011 - 2021, БСП район ВЪЗРАЖДАНЕ, www.renesans-bsp.bg, Всички права запазени | Web design: Parrot Design Studio
PES socialistgroup Сощиалистически интернационал БСП Германия Дума